Alla kopio sääntökirjan säännöistä, sääntöjen virallisen version löydät tästä.

Kysymykset ja tiedustelut Discordissa: wuffelitm sekä hemppa.

Osallistumisvaatimukset

Jotta voit osallistua Suomen TrackMania-liigaan sinun tulee täyttää seuraavat vaatimukset:

 • Olet Suomen kansalainen tai asut vakituisesti suomessa
 • Sinulla on Trackmania 2020 PC-peliin joko Standard tai Club Access
 • Olet liittynyt SuomiTM Discord-serverille
 • Olet lukenut ja ymmärtänyt sääntökirjan sisällön

Rekisteröityminen

Rekisteröityminen tapahtuu täyttämällä tämän lomakkeen 16.2.2024 klo 23:59 mennessä.

 

Prize pool

Mainetta ja kunniaa

Muut säännöt

 

Liigan pelien aikana, SuomiTM Discord-serverillä ja muissa FTL:ään liittyvissä paikoissa ja tilanteissa pelaajien on noudatettava seuraavia sääntöjä:

 

 • Pelin fysiikoita muuttavat tai muilla tavoin epäreilua etua tuovat ohjelmat ovat kiellettyjä
 • Checkpointit täytyy ottaa radantekijän tarkoittamassa järjestyksessä
 • Tarkoituksellinen huijaaminen tai epäreilujen bugien hyväksikäyttö (esim. serverien toimintaan liittyvät bugit), hakkerointi ja match fixing on kielletty
 • OpenPlanetin käyttö on sallittu, mutta epäreilun edun tuovat pluginit (esim. SD-pluginit) ovat kiellettyjä – tarkista järjestäjiltä, jos et ole varma onko käyttämäsi plugin sallittu
 • Pelaajiin, yleisöön, järjestäjiin tai selostajiin kohdistuva häirintä, uhkailu ja loukkaaminen on kielletty
 • Ihonväriin, seksuaali- tai sukupuoli-identiteettiin, uskontoon yms. liittyvä loukkaava käytös tai kommentointi ja muu suvaitsemattomuus on kielletty
 • Epäsopiva käytös voi johtaa sanktioihin tai liigasta poistamiseen
 • Järjestäjillä on oikeus muuttaa sääntöjä tarpeen mukaan

Radat

Kauden aikana pelataan yhteensä seitsemää eri rataa. Ensimmäiset neljä rataa paljastetaan viikkoa ennen ensimmäistä viikkokisaa. Näitä neljää rataa käytetään aika-ajoissa sekä ensimmäisen viikon kisassa. Ensimmäisen viikon jälkeen radoista arvotaan kaksi pois. Toisella viikolla pelataan kahta vanhaa ja kahta uutta rataa. Toisen viikon jälkeen jäljellä olevista viikon 1 radoista arvotaan toinen pois. Kolmannella viikolla siis pelataan kolmea vanhaa rataa ja yhtä uutta. Neljännellä viikolla pelataan yhtä toisella viikolla lisättyä rataa, kolmannella viikolla lisättyä rataa ja kahta ensimmäisellä viikolla poistettua rataa.

 

Formaatti

Aika-ajot

Aika-ajot pidetään ennen ensimmäistä kisaa 18.2.2024 klo 20:00. Aika-ajoissa pelataan kauden 4 ensimmäistä rataa Time Attack pelimuodossa. Jokaista rataa pelataan 5 minuuttia (+1:n minuutin lämmittely).

 

Aika-ajot on myös mahdollista suorittaa etukäteen sovittuna ajankohtana järjestäjän valvomana, jos ei pääse paikalle varsinaisiin aika-ajoihin.

 

Pelaajat jaetaan divisiooniin ratojen keskivertosijoitusten mukaan seuraavasti:

 • 1. divisioona: 1. – 6.
 • 2. divisioona: 7. – 12.
 • 3. divisioona: 13. – 18.
 • 4. divisioona: 19. – 24.
 • n. divisioona: (6(n-1)+1 – 6(n-1)+6)

 

Tasapelitilanteessa järjestys ratkotaan parhaimman yksittäissijoituksen mukaan.

Jos viimeisessä divisioonassa on alle 4 pelaajaa, yhdistetään divisioona yhteen toisiksi viimeisen kanssa.

Kisakausi

Kisakausi kestää neljä viikkoa. Jokaisella viikolla kisataan viikkokisat kahdessa osassa siten, että parilliset divisioonat kisaavat ensin omilla servereillään ja parittomat divisioonat heti parillisten jälkeen.

 

Jokaisen viikkokisan jälkeen divisioonan kaksi ensimmäistä nousee ylempään divisioonaan ja kaksi viimeistä putoaa alempaan.

Viikkokisat

Viikkokisat pelataan viikon neljällä radalla Rounds-pelimuodossa. Viikkokisat ajetaan sunnuntaisin siten, että parittomat divisioonat starttaavat klo 20:00 ja parilliset 20:45. Poikkeuksena on 1. viikko, jolloin molempia lähtöjä myöhästytetään 45 minuutilla aika-ajojen takia. Jokaista neljästä mapista ajetaan viisi kierrosta. Jokaiselta kierrokselta saa pisteitä seuraavasti: 1: 8p,   2: 6p,   3: 4p,   4: 3p,   5: 2p,   6: 1p,   DNF: 0p. Jos divisioonassa on yli 6 pelaajaa, käytetään pistesysteemiä 15,12,10,8,6,4,3,2,1. Viikkokisan voittaa se, joka on saanut kerättyä eniten pisteitä neljän radan aikana.

 

Pisteytys

Peruskisoissa kartutetut pisteet ratkaisevat playoff-paikat. Jokaisen pelaajan huonoimman kisan pisteet jätetään pois laskuista.

Viikkokisoista jaetaan pisteet seuraavasti:

Sijoitus:

Pisteet:

1.

8

2.

6

3.

4

4.

3

5.

2

6.

1

7.

1

8.

1

9.

1

 

Tämän lisäksi pelaajille jaetaan divisioonabonus:

Divisioona:

Pisteet:

1

+30

2

+25

3

+20

4

+15

5

+10

6

+5

7

+0Playoffit

Playoffeihin pääsee 16 eniten pisteitä kerännyttä pelaajaa. Jos pelaajia on alle 20, playoff-paikkoja on vain kahdeksan. Pelaajat seedataan taulukkoon kisakauden pisteiden mukaan.

 

Playoffit pelataan käyttäen double elimination brackettiä 1v1v1v1 matseina, joissa kaksi ensimmäistä etenevät ja kaksi viimeistä putoavat. Pelimuotona käytetään Cup-pelimuotoa kaikissa matseissa lukuunottamatta finaalia, joka ajetaan Reverse cup -pelimuodossa. Playoff-pelit pelataan sataan pisteeseen lukuunottamatta upper- ja lower bracket finaalia, jotka pelataan 110 pisteeseen.

 

Finaaleissa käytetään Reverse cup -pelimuotoa, jossa pelaajat aloittavat 110 pisteestä ja menettävät pisteitä sijoituksen mukaan. Jos häviää kierroksen sen jälkeen, kun on saavuttanut 0 pistettä, putoaa pelistä. Voittaja on viimeinen jäljelle jäänyt pelaaja.

 

Playoffeissa käytetään viittä pelaajien äänestämää rataa kisakaudelta. Jokaisessa pelissä radoista ajetaan kolmea. Kolme ajettavaa rataa valitaan seuraavalla pick & ban -systeemillä:

 1. Kisakaudella eniten pisteitä kerännyt saa (oman valinnan mukaan) valita tai poistaa yhden radan.
 2. Toiseksi eniten pisteitä kerännyt saa valita tai poistaa yhden radan.
 3. Jos ratoja on poistettu alle kaksi, kolmanneksi eniten pisteitä kerännyt saa valita tai poistaa yhden radan.
 4. Jos ratoja on poistettu alle kaksi ja valittu alle kolme, viimeinen pelaaja saa päättää viimeisen pelattavan radan.